ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР СТВОРИТИ СПОСТЕРЕЖНУ РАДУ КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ» МЕЖІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ»
Юридичний відділ, опубліковано 08 листопада 2021 року о 16:26

Виконавчий комітет Межівської селищної ради  керуючись  пп. 1 п. «а» ч. 1 ст. 32, ст. 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до ст.  24 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я»,  рішення Межівської селищної ради від 17 березня 2020 року № 2053-29/УІІ «Про затвердження  Порядку утворення спостережної ради та Положення про спостережну раду комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради» (зі змінами), повідомляє про намір створити спостережну раду комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради».

Виконавчий комітет Межівської селищної ради проводить відбір представників громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють захист прав у сфері охорони здоров’я, професійного самоврядування у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції у члени спостережної ради комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради» - наглядового органу закладу охорони здоров’я комунальної форми власності, що надає медичну допомогу вторинного рівня.

Правова підстава: рішення виконавчого комітету Межівської селищної ради від 04 листопада 2021 року № 284 «Про намір створити спостережну раду комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради»,  постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», ст. 24 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

Повне найменування підприємства: комунальне некомерційне підприємство «Центральна лікарня» Межівської селищної ради» (далі - Підприємство).

Юридичне та фактичне місцезнаходження Підприємства: вул. Сонячна, 12,  смт Межова, Синельниківський район,  Дніпропетровська область, 52900.

Основною метою діяльності Підприємства є: забезпечення медичного обслуговування населення шляхом надання йому медичних послуг в порядку та обсязі, встановлених законодавством.

Правовий статус Підприємства:

комунальне некомерційне підприємство «Центральна лікарня» Межівської селищної ради» є юридичною особою публічного права.

Підприємство здійснює господарську некомерційну діяльність, спрямовану на досягнення соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку, організовує свою діяльність відповідно до фінансового плану, затвердженого органом, уповноваженим Засновником.

Статут Підприємства: затверджений у новій редакції рішенням Межівської селищної ради  від 26 грудня  2019 року № 1842/27/VІІ.


Мета діяльності спостережної ради: сприяння реалізації права громадян, громадських організацій на участь в управлінні підприємством, що здійснює свою  діяльність у сфері охорони здоров’я.

Основні напрямки діяльності та структури спостережної ради відображені в Положенні про спостережну раду комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради», затвердженому рішенням Межівської селищної ради від 17 березня 2020 року № 2053-29/УІІ.

Персональний склад спостережної ради буде затверджуватись на черговому засіданні  виконавчого комітету Межівської селищної ради у кількості не більше ніж 15 осіб, серед них:

1 особа

представник виконавчого комітету Межівської селищної ради - заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради

 1 особа

представник управління соціального захисту населення Синельниківської районної державної адміністрації

1 особа

представник відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Межівської селищної ради

2 особи

депутати від Межівської селищної ради

2 особи

депутати від Новопавлівської сільської ради

2 особи

депутати від Слов’янської сільської ради

до 6 осіб

представники громадськості та громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я,  організацій, що здійснюють професійне самоврядування у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції (по одному представнику)


Члени спостережної ради повинні відповідати наступним вимогам:

бездоганна ділова репутація;

відсутність реального або потенційного конфлікту інтересів, що може вплинути на об’єктивність і неупередженість прийняття рішень спостережною радою, зокрема відсутність трудових відносин із закладом охорони здоров’я;

наявність професійних знань, вищої освіти, досвіду роботи у сфері охорони здоров’я, зокрема захисту прав пацієнтів;

відсутність непогашеної судимості.

Пропозиції щодо кандидатур до складу спостережної ради комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради» необхідно подавати разом з відповідними документами, що підтверджують повноваження представників на їхнє членство у спостережній раді до виконавчого комітету Межівської селищної ради за адресою:

вул. ім. Грушевського, 9,

смт Межова,

Синельниківський район,

Дніпропетровська область, 52900

Пропозиції приймаються  виконавчим комітетом Межівської селищної ради протягом 10 робочих днів з моменту розміщення даного Повідомлення на офіційному веб-сайті Межівської селищної ради: https://mezhova.otg.dp.gov.ua/ua

Інформація для довідок за телефоном (05630-60430)

Е-mаіl:  info@mezhova.otg.dp.gov.ua

Контактна особа: Валентина ТРОЯНОВСЬКА (юридичний відділ виконавчого комітету Межівської селищної ради, І поверх будівлі  Межівської селищної ради).

Розгляд заяв претендентів і доданих до них документів щодо відповідності встановленим вимогам відбудеться на засіданні комісії для проведення рейтингового голосування, опрацювання його результатів та перевірки відповідності кандидатів від громадськості у члени спостережної ради комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради».

Про дату та час засідання комісія повідомляє на офіційному веб-сайті Межівської селищної ради.

Для проведення рейтингового голосування та опрацювання його результатів комісія забезпечує підготовку бланка для голосування в електронній формі (далі - електронний бюлетень) та розміщає його на офіційному веб-сайті Межівської селищної ради.

Рейтингове голосування за кандидатів у члени спостережної ради комунального некомерційного підприємства «Центральна лікарня» Межівської селищної ради»  здійснюється шляхом заповнення електронного бюлетеня.

В електронному бюлетені зазначаються в алфавітному порядку прізвища усіх кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування. Електронний бюлетень для голосування заповнюється шляхом обов’язкового виставлення кандидатам від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, рейтингових балів від 1 до 5.

Кожен з рейтингових балів виставляється лише один раз незалежно від кількості включених до електронного бюлетеня кандидатів.

Електронний бюлетень, заповнений з порушенням зазначених вимог, є недійсним.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux