Про освітлення вулиць населених пунктів Межівської СТГ
Василенко Любов Олексіївна, опубліковано 23 листопада 2021 року о 17:27

Шановні  жителі громади!

Надаємо вам роз’яснення щодо ситуації, яка склалася з вуличним освітленням населених пунктів громади: вуличне освітлення є одним з основних елементів благоустрою, вирішення проблеми освітлення вулиць населених пунктів – один  з головних пріоритетів у діяльності селищного голови, депутатського корпусу та виконавчого комітету ради. Про це свідчать такі дані: протяжність  електричних мереж у 2021 році в порівянні з 2017  збільшилась на  16,7 км.  і  на часі становить  170,0 км.; кількість світлоточок  за цей же період збільшилась на  340 од. і складає 1757 од.

В середньому за місяць споживаємо від 22,2 тис. кВт/год  до  23,1 тис. кВт/год, а в зимові місяці понад 30,0 тис.кВт/год.

Критична ситуація  щодо оплати за спожиту електроенергію склалася у зв’язку з тим, що  наразі ціна за 1 кВт/год  електроенергії   складає 5.75грн.,  за попередніми прогнозами  у грудні поточного року збільшиться до 5.99 грн. Ще більше ускладнює ситуацію той факт, що для юридичних осіб був  скасований «нічний тариф». Збільшилась також  вартість послуг, енергозберігаючого обладнання та супутних матеріалів для освітлення вулиць. 

З урахуванням того, що в листопаді-грудні поточного року використання електроенергії на вуличне освітлення населених пунктів громади значно більше за середньомісячне споживання, потреба в додатковому фінансовому ресурсі  до кінця поточного року складає понад 360,0 тис.грн.         

Значне зростання тарифів на електроенергію змушує  виключно всіх споживачів електричної енергії,  в тому числі і селищну раду постійно шукати шляхи енергооптимізації  та раціонального  споживання електроенергії. Так, за рахунок встановлення світлодіодних  приладів освітлення нам вдалося значно розширити  електричну мережу, при цьому  витрати на освітлення у 2021 по зрівнянню з 2018 роком збільшились на незначну суму (57,0тис.грн.). Тобто, заходи з енергооптимізації проведено в повному обсязі.

В ситуації, яка склалась на  кінець бюджетного року, коли розподілені всі джерела надходжень на соціально – захищені видатки,  залишається  єдиний вихід – економія енергоресурсу.

У зв’язку з вищевикладеним,  прийнято рішення про економне та раціональне споживання електроенергії  і  включення та відключення  вуличного освітлення за графіком, погодженим із старостами. Допустима тривалість нічного освітлення  складає не більше 4 годин на добу.

Дякуємо за розуміння, адже вдома Ви також  раціонально розподіляєте свій бюджет та  економите електроенергію!

Економити сьогодні – це не просто примха, а необхідність!  


Керуючий справами виконавчого комітету МСР
 Любов ВАСИЛЕНКО


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux