Як відзначили День Конституції України в бібліотеках Межівської СТГ
Відділ культури МСР, опубліковано 25 червня 2021 року о 12:53

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 25 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. З цієї нагоди бібліотекарі Межівської селищної територіальної громади підготували низку цікавих заходів.

У відділі обслуговування користувачів СКЗК «Межівська ЦПБ» відбувся правовий компас «Мої права та обов’язки в Конституції України». Вступне слово про попередні Конституції розповіла завідувачка відділу користувачів Інна БАТРАК. Питання цифрової «Дії» розкрила бібліограф Інна КИРИЧОК. Гостею заходу була начальник юридичного відділу виконавчого комітету Межівської селищної ради Валентина ТРОЯНОВСЬКА. Вона розповіла про конституційні права громадян України, дала відповіді на запитання присутніх. На заході були присутні представники молоді Межівських шкіл, які задавали багато питань. Серед самих допитливих був Яременко Михайло, учень 11 класу Межівського аграрного ліцею-інтернату Межівської селищної ради.

Працівники відділу обслуговування дітей СКЗК «Межівська ЦПБ» завітали в гості до вихованців дитячого садочка «Сонечко». Бібліотекарка Анна ГРИЦАЙ розповіла дітям про Основний Закон держави, про те, що кожна людина приходить у цей світ із правами та наголосила: «Для того, щоб ніхто не порушив твоїх прав, слід поважати права інших дітей». Поговорили з малятами і про обов’язки, яких вони мають дотримуватися (наприклад, прокидатися вранці і йти до дитсадочка). Діти гортали сторінки Конституції України, а також книг про право та з’ясували, як в одній книжці може поміститися все наше життя і життя всієї нашої країни.

В Преображенській філії №7 СКЗК "Межівська ЦПБ» проведена година державності «Конституція України моє життя» та вікторина «Як добре ти знаєш Конституцію України». Для користувачів представлена книжкова виставка «Конституція України – основний закон держави» на якій представлені книги про історію держави та права громадян. Бібліотекарка Новопідгороднянської філії №6 СКЗК "Межівська ЦПБ» Ірина ТУЄВА поділилася з читачами корисною та цікавою інформацією, провела вікторина, а також розповіла легенди про символи та обереги України, та все, що стосується святкування Дня Конституції України.

Бібліотекарі закликають читачів пишатися нашою Україною, любити її, шанувати свій рід, не цуратися одне одного, жити за Основним Законом, що на віки поєднав усіх українців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux