Протокол комісії з питань ТЕБ та НС від 19 жовтня 2021 року №19
опубліковано 25 жовтня 2021 року о 16:29

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС


Протокол № 19 відкритого розширеного засідання в режимі онлайн

смт. Межова «19» жовтня 2021 року

Головував: Селищний голова, голова комісії з питань ТЕБ та НС при ВК МСР 

Володимир  ЗРАЖЕВСЬКИЙ

Присутні: члени комісії 12 чол

Запрошені:  40 чол


ПОРЯДОК ДЕННИЙ:


  1. Санітарно-епідемічний стан на території Межівської селищної територіальної громади та заходи із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

СЛУХАЛИ: Про санітарно-епідемічний стан на території Межівської селищної територіальної громади та заходи із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.


ВИСТУПИЛИ:

Селищний голова Володимир ЗРАЖЕВСЬКИЙ, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Межівської селищної ради», завідувач Першотравенським ВСПміжгромадського відділу ДУ Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимир СЛИВЧЕНКО, в.о. начальника Межівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Юрій БАКАЛЯР, начальник сектору превенції ВП № 2 Синельниківського РУП ГУНП в Дніпропетровській області, капітан поліції Канівець П.Г.


ВИРІШИЛИ:

Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня
2020 року № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (із змінами, далі – Постанова КМУ № 1236), з урахуванням протоколу від 15 жовтня 2021 року № 38 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, протоколу від 17 жовтня 2021 року № 29 позачергового засідання Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, протоколу від 17 жовтня 2021 року № 21 позачергового засідання Синельниківської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на виконання розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації – першого заступника голови облдержадміністрації від 18 жовтня 2021 року № 2 «Про посилення заходів щодо забезпечення доступності населення до вакцинації проти корона вірусної хвороби COVID-19», враховуючи, що на території громади зберігається тенденція до зростання динаміки рівня захворюваності при найнижчому рівні вакцинації серед громад Синельниківського району:

                                                                                       

Ірині НОВАК 

Дмитру ЛИТВИНЕНКУ

Євгену ХРИПУНУ (за згодою)

                                                                                      

1. Запровадити в Межівській селищній раді телефонну «гарячу лінію» з питань, пов’язаних з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Оприлюднити інформацію про роботу телефону «гарячої лінії» з питань, пов’язаних з коронавірусною інфекцією COVID-19, на сайті Межівської селищної ради, на сторінці фейсбук та місцевій газеті «Межівський меридіан»


Термін: до 20 жовтня 2021 року

Керівникам підприємств, установ, організацій


2. Проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів захисту та профілактики.

3. При виявленні підлеглих з ознаками респіраторних захворювань направляти їх до медичних закладів на огляд лікаря.

4. Забезпечити регулярне вологе прибирання з використанням миючих та дезинфікуючих засобів, провітрювання службових приміщень.

                                                                                              

Термін: постійно 

Юлії СКОЧКО

 

5. Переглянути графіки роботи пунктів щеплення з урахуванням необхідності їх роботи в зручний для населення час. Посилити ресурсне забезпечення місць вакцинації у відповідності до потреб населення.


Термін: до 23 жовтня 2021 року


6. Забезпечити роботу пунктів щеплення у вихідні та святкові дні.


Термін: на період встановлення «червоної» зони епідемічної небезпеки

 

7. Забезпечити контроль та дотримання вимог «холодового ланцюга» під час зберігання та транспортування вакцин, своєчасне подання заявок на департамент охорони здоров’я облдержадміністрації на отримання необхідної кількості вакцин для роботи пунктів щеплення.


Термін: постійно 

Юлії СКОЧКО

Анатолію СЕРГІЄНКУ

 

8. Активізувати роботу  по інформуванню населення лікарями загальної практики – сімейними лікарями, лікарями-терапевтами шляхом проактивних продзвонів щодо можливості вакцинації від корона вірусної хвороби COVID-19, графіку роботи та місць розташування пунктів щеплень, запису на вакцинацію та нагадування щодо термінів повторної вакцинації.


Термін: на період встановлення «червоної» зони епідемічної небезпеки

Олександру ІЛЮЩЕНКУ (за згодою)

Миколі ДУБУ (за згодою)

Юрію БАКАЛЯРУ (за згодою)

Андрію ХОМЕНКУ  (за згодою)

                          

9. Включити до спільної рейдової групи по контролю за виконанням обмежувальних протиепідемічних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки головного спеціаліста з питань контролю законодавства про працю, зайнятість населення, інспектора праці виконавчого комітету Межівської селищної ради Інну КОЛОТ.


10. Посилити роботу щодо контролю за виконанням обмежувальних протиепідемічних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки, визначених Постановою КМУ № 1236, в тому числі на постійній основі здійснювати контроль за дотриманням маскового режиму громадянами у громадський будинках і спорудах, громадському транспорті.

11. У разі виявлення  порушень суб’єктами  господарювання  заходів щодо запобігання коронавірусної хвороби СОVID-19 призупиняти роботу суб’єктів господарювання до усунення порушень, а у випадку масових порушень  зупиняти роботу вищезазначених закладів  до кінця карантину.


Термін:  на період карантину 

Олександру ІЛЮЩЕНКУ (за згодою)


12. Посилити роботу щодо контролю за дотриманням умов самоізоляції громадян, в тому числі за допомогою мобільного додатку «Вдома».


Термін: постійно 

Дмитру ЛИТВИНЕНКУ

Євгену ХРИПУНУ (за згодою)

Володимиру СЛИВЧЕНКУ (за згодою)

 

13. Продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, які передбачені «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, визначених Постановою КМУ № 1236 та додатково протоколом № 18 комісії з питань ТЕБ та НС від 17 жовтня 2021 року;

14. Надавати та оприлюднювати  достовірну та об’єктивну інформацію про епідемічну ситуацію на території громади та про заходи, які вживаються для недопущення розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.


Термін: на період карантину

Тетяні БОНДИК


15. Забезпечити роботу Центру надання адміністративних послуг з обов’язковим дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, які передбачені «червоним» рівнем епідемічної небезпеки,  визначених Постановою КМУ № 1236, та за умови наявності у відвідувачів документа, що підтверджує отримання вакцинації («зелений» чи, можливо, «жовтий» сертифікат) або негативного результату тестування на  COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена корона вірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення візиту до ЦНАП.

 

Термін: на період встановлення «червоної» зони епідемічної небезпеки

Наталії КОНДРАТЕНКО

 

16. Забезпечити проведення дезінфекційних заходів у транспортному засобі нерегулярного перевезення пасажирів та контроль щодо дотримання встановленої наповненості (не більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу) та наявності у пасажирів захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

.

Термін: на період карантину


Координацію дій за виконанням цього рішення покласти на спеціаліста 1 категорії з питань цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи виконавчого виконавчого комітету Межівської селищної ради Валерія РОМАНІЯ, контроль залишаю за собою.

ЗАВАНТАЖИТИ Протокол комісії ТЕБ та НС від 19 жовтня 2021 року №19

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux